PILGRIM – NO OFFENCE, NEVERMIND, SORRY

Artiest info
Website
facebook

Label: Horton Records

‘Pilgrim’ is een alt.country-, Americana- en rockformatie uit Tulsa, de op één na grootste stad van de Amerikaanse staat Oklahoma en gelegen aan de oevers van de rivier ‘Arkansas’. De stuwende kracht achter deze groep is de 37-jarige singer-songwriter Beau Roberson en bij de bandleden ontdekken we eveneens enkele bekende namen zoals multitalent Jesse Aycock op gitaar, dobro, lap steel en pedal steelgitaar, Paddy Ryan op drums, Aaron Boehler op basgitaar, Stephen Lee op gitaar en de onvolprezen John Fullbright op piano, accordeon en mondharmonica.

De meest recente plaat van ‘Pilgrim’ is het elf songs tellende album “No Offense, Nevermind, Sorry” dat zoals de titel misschien laat vermoeden liedjes over spijt, bedrog, verlies en liefde bevat. Beau Roberson is duidelijk een begenadigd songschrijver, getuige daarvan ijzersterke nummers als ‘High On The Banks” en “Darkness Of The Bar” die u beiden op de bijgaande video’s kunt beluisteren.

Maar ook de melodieuze ballad “Out Of Touch” met gastmuzikant Michael Staub net als bij het nummer “Lefty” op saxofoon, het heerlijke “Pray For You”, het emotievolle liefdesliedje “Hallelujah Moment”, countrytearjerker “Scar Across My Heart” of het erg mooie “Backslider” bewijzen het talent van deze singer-songwriter die volledige levensverhalen vertelt in deze 3 à 4 vier minuten durende liedjes.

Misschien zullen in de recensies van deze plaat vergelijkingen worden getrokken met de sound van artiesten als ‘Wilco’, Ted Russell Kamp en/of Jason Isbell. Ook de enige gecoverde song “Katie” zou Beau Roberson wel eens kunnen linken aan de Canadese countryzanger Fred Eaglesmith, de originele vertolker van dat schitterende nummer. Beau Roberson was tot zijn 14e levensjaar vooral actief als competitief worstelaar maar toen hij een gitaar kreeg van zijn grootmoeder koos hij resoluut voor het spelen en creëren van muziek via zelfstudie. Hij kon toen wellicht nog niet vermoeden dat dit prille begin zou leiden tot deze supergroep ‘Pilgrim’ en hun uitstekende plaat “No Offense, Nevermind, Sorry” die werd opgenomen in de ‘Paradise Studios’, de voormalige studio van Leon Russell in Grand Lake in Tia Juana, Oklahoma.

(valsam)